Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Fugleinfluensa

Ny runde med influensa og nå er det ikke svineinfluensa det handler om, men en ny type av fugleinfluensa som skal være veldig dødelig for mennesker hvis den sprer seg. Fugleinfluensa eller H5N1 som viruset egentlig heter, har dermed potensiale til å bli mye farligere for mennesker enn hva som til slutt var tilfellet med svineinfluensaen, når denne herjet som værst i Norge for to år siden.

Vg skriver følgende om det nye viruset; "Vanlig influensa smitter raskt og er ikke dødelig, men dersom det blandes sammen med det dødelige fugleinfluensaviruset, får vi et farlig virus som smitter som ild i tørt gress mellom mennesker. - Så langt har det vanlige fugleinfluensaviruset smittet 600 personer, og 60 prosent av dem har dødd.

Hvis vårt virus slapp ut og ble en pandemi, så ville det tatt mange flere liv enn svineinfluensaen gjorde i 2009, sier Fouchier. Han er sikker på at det ikke kommer til å skje. - Våre laboratorier er veldig sikre og trygge, så jeg er ikke bekymret for at viruset skal komme ut."

Da er det vel bare å sette seg tilbake å vente på at hysteriet skal begynne igjen. Ikke med svineinfluensa denne gangen, men med et mennesklig skapt fugleinfluensavirus... Den som lever får se :)