Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Er svineinfluensa farlig eller ikke?

unngå svineinfluensaDet er det store spørsmålet alle stiller seg nå. Tre nordmenn ligger nå i respirator som følge av svineinfluensa, og tilstanden skal være kritisk. På verdensbasis er dødstallene kommet opp til rundt 800, og temaet er på alles lepper for tiden. Det har blitt spekulert med opptil 1 million dødsfall i Europa, og helsedirektøren advarer mot dette ikke er noen vanlig influensa, men en alvorlig sådan. Samtidig sier han at de aller fleste vil merke dette som en helt vanlig influensa.

Hva er det som stemmer egentlig? At astamtikere, diabetikere, kreftsyke og andre med kroniske sykdommer er mer utsatt, er ikke så merkelig da mange av de har et litt lavere immunforsvar enn resten av befolkningen. De blir jo ofte litt sykere enn andre også ved andre influensaer. Det som virker merkelig med svineinfluensaen er at viruset skaper lungebetennelse, det er ikke så vanlig ellers vel?

Hvert år blir mange personer syke eller døde av influensa, så det er ikke noe spesiellt med det. Det som er spesiellt gangen er vel at vi ikke har noen vaksine, at det har spredd seg til så mange land, at det er den første pandemien på veldig lenge og sist men ikke minst at det er sommer. På sommeren har ikke nettavisene så veldig mye annet å skrive om, det er jo agurktid. Ikke at dette er noen agurknyhet, men det er ikke så mange andre ordentlige nyheter.

Det siste er at en person på 22 år ligger i respirator og får hjelp til å puste. Personen hadde ingen tidligere sykdommer, kroniske eller andre. Det er vanskelig å si men det hadde vel ikke skjedd med en vanlig influensa? Det er selvfølgelig for tidlig å dra noen konklusjoner enda på om svineinfluensaen er farlig eller ikke, regner med at den ikke er så mye verre enn andre influensaer.