Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Hvordan forbedre immunforsvaret?

Menneskets immunsystem er helt unikt. Formålet til immunforsvaret er å kjenne igjen virus og bakterier som kommer til kroppen, og ødelegge dem. Virus og bakterier som det kjenner igjen kan ødelegges, men hvis noen av egenskapene til viruset er endret eller mutert, så blir det ikke kjent igjen, kan dermed ikke forsvare mot det og kroppen blir syk.

Siden pandemien svineinfluensa muligens vil komme tilbake i en mutert utgave til høsten eller vinteren, er det viktig å forbedre immunsystemet så mye som mulig. dette gjelder spesiellt små barn og gravide. De over 65 år ser ut som de har utviklet en naturlig immunitet mot svineinfluensaen eller h1n1.

C-vitamin er noe av det viktigste vi behøver for å styrke immunforsvaret. Dette næringsstoffet kan ikke lagres i menneskekroppen, slik at behøver inntak daglig. Får vi i oss for mye blir det bare skilt ut av kroppen igjen. Skjørbuk var en vanlig sykdom for sjøfolk i gamle dager. Der gikk manskapet i flere måneder uten frukt og grønnsaker i kostholdet, og fikk dermed ikke i seg C-vitamin.

Frisk frukt og grønnsaker med mye farge som foreksempel; jordbær, appelsiner, avocado, kiwi og sitron har mye C-vitamin. Alle forskjellige sorter med bær er også med på å øke immunforsvaret. Det er ingen dårlig ide å supplere med tilskudd av mineraler og vitaminer, om man ikke får i seg nok ellers. Det anbefales at man får i seg 60mg C-vitamin hver dag, og medisinske forsøk har kommet frem til at ved influensaer så har 20 ganger dette eller cirka 1.000mg en forebyggende effekt.

B6-vitaminen øker produksjon av antistoffer for å bekjempe en infeksjon, og det kan anbefales å spise rikelig med bananer, egg, fisk, korn og grønnsaker for å få i seg dette.

Sink er et viktig mineral for å ha et sunt immunforsvar. Her behøver vi også daglige inntak, og dette kan fåes gjennom mat som kylling, egg, gjær, rødt kjøtt, nøtter og ikke minst østers som inneholder mer sink enn noen annen type mat.

Det finnes dermed mange måter å bedre sitt immunforsvar på, slik at man kommer i bedre form, og samtidig er bedre skjermet mot sykdommer som svineinfluensa.