Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa informasjon

svineinfluensa
Velkommen til denne siden med informasjon om den nye sykdommen svineinfluensa. Vi vil her gi en del tips om denne nye sykdommen, og hvordan man kan unngå å bli smittet, eller hvordan man kan unngå å smitte videre om man først har fått svineinfluensa.

Media har gjort mye til at denne pandemien kan virke farligere enn den er. Det blir skrevet artikkel opp og artikkel ned om nye smittetilfeller nesten hver eneste dag nå for tiden. Om du tar noen forholdsregler som er nevnt på denne siden, behøver du ikke å være redd for svineinfluensa. Den er dødelig ja, men det er også vanlig forkjølelse for personer med nedsatt immunforsvar.

Hvis man er nøye med renhold og vask av hender og så videre, skal ikke svineinfluensaen være noe stort problem for deg som privatperson. At din bedrift kanskje blir uten ansatte i noen dager etter nyttår, behøver heller ikke være noen stor krise, bortsett fra at produksjonen går ned litt i den aktuelle perioden.

Om dere klikker på linkene lengst oppe på siden finnes det masse informasjon om hvordan man skal unngå svineinfluensaen, eller hvordan man skal forhindre spredning videre om man først er smittet.

Det er egentlig bare å benytte vanlig folkevett, som man gjør ved en helt normal influensa eller forkjølelse. Ta det med ro om du er rammet, forsøk å bygge opp ditt immunforsvar, spis fisk minimum 3 ganger hver uke, ta vitamintilskudd, mosjoner 4 ganger i uken og så videre så havner du utenfor faresonen til svineinfluensaen. Om du skulle bli smittet, bli hjemme så du ikke utsetter andre for den samme smitten.

Om du ikke skulle finne den informasjonen du søker på denne siden, kan vi anbefale www.pandemi.no for mer informasjon, om du har flere spørsmål rundt temaet svineinfluensa.

Du kan ellers kontakte din fastlege, om du er usikker på om du er smittet, eller om du har andre spørsmål. Husk bare på at risikoen for å bli alvorlig syk av svineinfluensa er mindre enn ved en vanlig influensainfeksjon eller forkjølelse.