Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa farlig for barn

svineinfluensaEn ny rapport viser at barn har 14 ganger så stor sjanse for å bli smittet av svineinfluensa som eldre personer.

Det som har vært en de merkelige aspektene ved denne influensaen, er at tilsynelatende unge og friske mennesker blir rammet, mens eldre personer slipper unna. Den siste undersøkelsen av dette er gjort i Chicago av helsemyndighetene der, og viser at barn i alderen 5 til 14 år har en 14 ganger så stor mulighet som de over 60 år til å bli smittet av H1N1 viruset. Dette gjør at barn og ungdom bør stå først av de som skal få vaksinen når denne snart er klar til å deles ut, sammen med gravide og personer med kroniske lidelser.

Flesteparten av de som har hatt svineinfluensaen i Norge, forteller om en ganske enkel forkjølelse, med hodepine, feber, hoste og litt sår hals. Men ingen vet hvor mange som vil bli smittet av svineinfluensa i tiden framover og ikke engang ekspertene er helt enige der. Estimatene fra FHI er at så mange som 1,4 millioner personer i Norge totalt vil bli smittet av svineinfluensaen i løpet av høsten og vinteren, og at 1% av disse må innlegges på sykehus. Her vil også noen behøve respiratorer, men det er kjøpt inn flere respiratorer for å dekke behovet for disse.

Hvor mange vil dø av sykdommen? I en vanlig influensa mister en god del eldre mennesker livet, da de har ett nedsatt immunforsvar og noen også kroniske lidelser. Dette er helt normalt og ingenting som blir slått opp i medier. Noe av grunnen til at det har blitt gjort denne gangen er jo at barn og unge friske personer blir rammet. Enn så lenge er dødsraten relativt liten, så de fleste i Norge behøver ikke å være så veldig bekymret. Man bør følge noen enkle forhåndsregler som finnes HER så skulle man være godt sikret for å ikke få svineinfluensa.