Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

7 tips om svineinfluensa!

tips om svineinfluensaFørst og fremst så er det enkle faktum i saken at svineinfluensa er ingenting å kimse av, men i følge helseeksperter er det ikke så veldig farlig så ikke få panikk. Du tenker sikkert at det er lettere sagt enn gjort, ikke sant? Men om du kan lære deg et par enkle triks, kan du unngå smitte og holde deg og din familie trygg.

Utgangspunktet var at svineinfluensaen eller H1N1 opprinnelig bare skulle smitte fra griser til mennesker. Nå viser det seg at den også blir spredd mellom mennesker, og er i løpet av kort tid blitt en av de mest dødelige influensavirusene i de senere årene. WHO (Verdens Helse Organisasjon) har jobbet på spreng for å oppdatere på bekreftede tilfeller og dødsfall knyttet til viruset.

Her er noen symptomer på Svineinfluensa:

Plutselig feber over 38 grader
Ømme og verkende muskler
Sterk vedvarende hodepine
Dårlig eller liten apetitt
Rennende nese
Trøtthet

Det er tydelig at disse symptomene i stor grad minner om vanlig influensa, så for å få bekreftet hvilken type det er må man nesten oppsøke lege. Prøv uansett å ikke bli bekymret, det finnes noen veldig enkle grep for å unngå infeksjon, og for å forsøke å holde spredningen på et minimum.

1. Vask hendene dine grundig og ofte. Dette er en god regel, uansett hva du kommer i kontakt med. Dette reduserer også sjansene for spredning.

2. Vær oppmerksom ute blandt folk. Dørhåndtak, kulepenner og mange andre ting av stål kan være smittebærere av bakterier. Unngå å ta i alt mulig.

3. Bli hjemme. Hvis du er blitt smittet av svineinfluensa, er det ingen vits å utsette andre på arbeidsplassen for de samme plagene.

4. Host riktig. Om du må hoste eller nyse, gjør det på riktig måte. Gjør det på armen eller på utsiden av albuen, så du unngår å få bakterier på hendene.

5. Bruk papirlommetørkler. Ha med deg papirlommetørkler overalt. Disse bør kastes etter hver gang de er brukt.

6. Fly mindre. Hvis du ikke må kan det være fornuftig å ikke fly så mye som før. Bakteriene kommer ofte fra utlandet har det vist seg.

7. Gå til lege. Får du symptoner som kan minne om sykdommen, er det like greit å oppsøke lege, da det også er eneste måte å få bekreftet om du er smittet.


Ved å følge disse enkle reglene her, som ikke er så veldig vanskelig å huske på, minsker du veldig muligheten for å bli smittet av svineinfluensa.