Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

E. coli-bakterie

Det ser ut som svineinfluensa ikke lenger er like opphauset som tidligere, men nå er en ny farsott på vei innover landet. E. coli eller Escherichia coli som er det opprinnelige navnet, skaper nå frykt på grunn av de infiserte agurkene fra Spania. I Tyskland har så langt 14 mennesker mistet livet som følge av E. coli-bakterien, og en kvinne har mistet livet i Sverige.

Media kaller den allerede for dødsbakterien, og mennesker som har vært i Tyskland den seneste tiden oppfordres til å oppsøke legen sin for sikkerhet skyld. Men denne bakterien bør nok trolig ikke samenlignes med svineinfluensaen og hysteriet som kom av pandemien for snart to år siden. Sjansen for å bli smittet av E. coli er ikke den største, og med noen enkle grep så havner du fort utenfor fare. Enkelt og greit:
  • Stek kjøttet gjennomstekt.
  • Vask alle grønnsaker du spiser skikkelig.
  • Riktig hygiene ved håndvask.
  • Vask alle redskaper på kjøkkenet godt.
Skulle du mot formidning bli smittet av E. coli-bakterien er symptomene diaré, og dette kan ta opptil 10 dager fra du har blitt smittet av EHEC bakterien til du får diaré, og som i verste fall kan føre til nyresvikt. Infeksjonen kan være farlig, men det er ingen grunn til å være redd for agurk akkurat nå. Sjansen for å bli alvorlig syk av E. coli er som med svineinfluensaen, relativt liten.