Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Har du angst for svineinfluensa?

svineinfluesaenEr du bekymret for svineinfluensa-epidemien, og hvordan du kan beskytte deg mot spredningen av virus? La meg si at din frykt vil bli betraktelig mindre hvis du vet forskjellen mellom en epidemi og en pandemi. La meg forklare akkurat hva jeg mener.

Både epidemier og pandemier henviser til spredning av smittsomme sykdommer hos en befolkning. Men forskjellen er faktisk todelt. Med en pandemi du kan forvente et høyere antall mennesker som blir berørt enn med en epidemi. Ved en pandemi blir et mye større område berørt. I de mest ekstreme tilfeller kan hele den globale befolkningen bli berørt av en pandemi.

På den andre siden, en epidemi er definert av en sykdom eller helsemessige problemer som er vist i flere tilfeller enn det som ville være normalt forventet.

Som du kan tydelig se av disse små forskjellene om de to begrepene kan være ganske forvirrende. Men bare for å oppsummere, epidemier kommer ut av kontroll på grunn av innholdet i sykdommen. Pandemier kommer ikke bare på grunn av innholdet i sykdommen, men også hvor utbredt det geografiske området den påvirker er. Du lurer sikkert på hvordan du kan unngå angst for at svineinfluensaen blir en epidemi. Du klarer det hvis du vet hva du kan forvente.

Du kan unngå angst for pandemien av svineinfluensa hvis du innser at dette ikke er slutten på verden. Dette er en del av naturens kretsløp, som skjer omtrent hvert førtiende år. Den siste influensapandemien skjedde i 1968.

Det neste du må gjøre er å utdanne deg på hva svineinfluensaen egentlig er. Du kan få mye informasjon på pandemi.no, eller få 7 tips til hvordan å forebygge spredningen av sykdommen ved å lese forrige inlegg på denne siden.

Du kan redusere frykten for svineinfluensa ved å følge de enkle tipsene som finnes på denne og andre sider på internett. Siste punkt, ikke bruk all din tid på å fokusere på om dette er farlig eller ikke. Ikke tro på all skremselspropagandaen du hører, du vil da nyte livet bedre enn om du skal gå å være redd hver eneste dag for svineinfluensa.