Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Vaksinering mot svineinfluensa går sin gang

Norge er det landet med flest dødsfall av svineinfluensa i Europa, basert på antall innbyggere. Noen har hevdet at viruset har tatt en farligere vending i Norge, men dette har blitt avvist av helsemyndighetene. Andre mener at vi har generell dårlig hygiene i landet, og andre igjen at alle pengene som finnes her til lands, har ført til en slapphet hos folk som blant annet har ført til et dårligere immunforsvar. Teoriene er mange og det vil ikke her bli nevnt alle de ulike konspirasjonsteoriene som finnes der ute.

Det som er helt sikkert er at vi kommer til å oppleve at mange blir smittet av denne nye influensaen. Bidrar massemediene til å skremme befolkningen til å vaksinere seg? Kanskje. For omtrent en uke siden var det ca 30 prosent som ville la seg vaksinere mot svineinfluensa, i dag er dette tallet dobbelt så høyt. 14 personer har mistet livet som en følge av sykdommen siden i sommer, men under den samme tiden har trolig mange flere mistet livet av vanlig influensa. Bør vi da automatisk bekymre oss mer for svineinfluensaen, bare fordi de fleste papir og nettaviser redder en ellers så trist avishøst på nettopp denne sykdommen?

Mye ble sagt tidligere om at personer utenfor risikogruppene døde av svineinfluensaen, og at dette gjorde sykdommen veldig uforutsigbar, men nå har vel 12 av de 14 dødsfallene som er offentliggjort tilhørt de ulike risikogruppene. Du skal være klar over at disse risikogruppene er utsatt for alle sykdommer, og ikke bare H1N1-viruset. Undertegnede er selv astmatiker, og stiller selvsagt svakere ved forskjellige lungesykdommer, men frykter ikke svineinfluensa noe mer av denn grunn. En vanlig forkjølelse kan være nok for slitne kropper til å gi opp, men slike ting kommer aldri i avisene.

I alt hysteriet som har vært den siste tiden, er det kanskje på tide å stikke fingeren i jorden, og tenke seg om litt. Vaksinen er trolig helt grei, men får hver enkel bedømme selv. Har du astma, er du gravid, har du diabetes, er sykelig overvektig, er allergisk mot egg eller på en eller annen måte tilhører risikogruppen eller ikke nødvendigvis bør ta vaksinen med en gang. Husk fortsatt på at med et sunt kosthold, litt trening og nok vitaminer er du trolig godt sikret mot faren ved svineinfluensa.