Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa blir massehysteri?

Det tiende dødsfallet av svineinfluensa er desverre et faktum, samtidig som folkehelseinstituttet nå anbefaler hele norges befolkning å vaksinere seg. Det har vært mye frem og tilbake de siste ukene, og bare i slutten av siste uke gikk FHI ut å fortalte at friske mennesker utenfor risikogruppene ikke behøvde vaksinen.

Skepsisen for å la seg vaksinere er der fortsatt for veldig mange. I en undersøkelse i Dagbladet i dag er det omtrent en tredjedel av hver, kommer til å ta vaksinen, kommer ikke til å gjøre det og er fortsatt usikker. Etter all informasjon som er kommet fra FHI den siste tiden er det ikke så merkelig at endel er usikre. I tillegg ble i dag den nedre grensen av de som bør vaksinere seg mot svineinfluensa, senket fra 3 år til 6 måneder.

De som fortsatt lurer veldig på hva de bør gjøre er gravide. I Tyskland anbefales en annen type til gravide, og det ble også sagt i dag i Spania at gravide skal få en annen type. FHI hjelper her til med å gjøre folk usikre, ettersom det ikke er noen forskjell om du er gravid i Tyskland, Spania eller Norge. Hvem er det egentlig som har rett?

Fem andre personer ligger nå i skrivende stund på forskjellige intensivavdelinger rundt om i landet med svineinfluensa, og av de er to utenfor risikogruppene. H1N1-viruset oppfører seg visstnok ganske så agressivt sier overlege Bjørn Iversen hos FHI, og derfor er det vel da muligens viktig å la seg vaksinere? Så får man heller utsette seg for den trolige relativt lave prosentsjansen for at man skulle bli syk av vaksinen?