Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa ingen vanlig influensa?

Nå har vaksinen mot svineinfluensa kommet til Norge, og i løpet av den siste uken har til og med griser blitt smittet av svineinfluensaen. En rekke svinebesetninger spesielt i Nord-Trøndelag er smittet, og man vet enda ikke eksakt om det er indirekte eller direkte kontakt med mennesker som er årsak til smitten. H1N1 viruset har til nå stort sett smittet mellom personer, og denne siste utviklingen har først til masseslakt, og grisebønder over hele landet er bekymret for influensa og hva som skjer med levebrødet deres.
Men tilbake til vaksinen som er kommet til Norge, for der er det etterhvert blitt stor skepsis blandt befolkningen, og denne plakaten som du kan se over her, blir oppfordret av en gruppe mennesker til å deles ut til så mange som mulig. De er som en god del andre mennesker bekymret over innholdet i vaksinen mot svineinfluensaen, og frykter at en del av stoffene kan være skadelige mot noen av gruppene som anbefales sterkt å ta vaksinen, som for eksempel gravide.

Noen av motforestillingene eller "konspirasjonsteoriene" som kommer fram er at folkehelseinstituttet jobber for legemiddel firmaer og er støttet av Rockefeller Stiftelsen, sammen med andre pengesterke institusjoner som representerer legemiddel-industrien. Denne bloggen ønsker ikke å standpunkt om hva som er riktig, men ønsker å formidle hva som blir sagt om svineinfluensa, så får det være opp til hver enkelt hva man synes om saken.

Det som uansett virker merkelig er at feil mennesker dør av svineinfluensa, og vi vet ikke nok om hvordan vi skal bekjempe denne sykdommen enda. Det positive så langt er at det tross alt ikke har vært så mange alvorlige tilfeller av de som er blitt smittet, og de fleste som har vært i gjennom sykdommen kan melde om en mild type av influensa. Vi får se når nå vinteren er i anmarsj, og sesongen for forkjølelser starter hvor alvorlig svineinfluensaen egentlig er.Det du uansett bør gjøre er å holde et sunt kosthold, tren jevnlig, ta vitaminer og styrk immunforsvaret ditt, så bør du langt på vei være sikret mot svineinfluensa.