Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Hong Kong Influensa


Alt hysteriet rundt svineinfluensaen har lagt seg i Norge, men i vårt naboland Sverige slåes det nå alarm om en ny type influensa. Hong Kong-influensaen eller H3N2 som den heter på fagspråket, ventes å kunne ta knekken på opptil flere tusen mennesker i Sverige.

H3N2-viruset har spredd seg i både Mexico og Kina, og nå vil det svenske smittevernsinstituttet at man vaksinerer seg mot Hong Kong influensa. Folkehelseinstituttet i Norge forteller at de følger situasjonen i vårt naboland, før en eventuell advarsel kommer hit til lands.

Er egentlig dette en reell trussel, eller er det bare blitt slik for de farmasøytiske selskapene, at svineinfluensaen som "herjet" i fjor ble en slik gullgruve at dette bør framprovoseres igjen? Vi skal vel ikke se bort i fra at om det kommer noen dødsfall i Sverige, så kjøper vi igjen inn vaksine for millioner av kroner til befolkningen igjen. Det nye i år er at gravide tilhører risikogruppen for komplikasjoner ved en influensa.

Da er det vel egentlig bare å sette seg tilbake og vente på at alle konspirasjonsteoriene kommer.