Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa, tran og tamiflu

 

Den første bølgen av svineinfluensaen er for fullt over Norge. Over 350.000 av oss har nå vært smittet av denne pandemien, og 16 har til nå mistet livet av svineinfluensa eller underliggende sykdommer. Disse tallene gjør at mye av frykten grunnet H1N1-viruset er ubegrunnet, ettersom dødsraten på en helt vanlig influensa til nå viser seg som mye høyere. At en del skremselspropaganda har blitt brukt mot vaksinen, får være opp til hver enkelt og bedømme, men det virker ikke så langt som at dette skal skape noen stor fare mot befolkningen i Norge eller i andre land. 

Det er den siste tiden blitt satt spørsmålstegn ved ulike nettsteder som stiller kritiske spørsmål rundt myndighetenes håndtering av svineinfluensaen, og hvis det handler om distribusjonen av vaksinen så virker dette som om det er helt på sin plass. Mange kommuner sitter med overfylte lagre, og endel har enda ikke fått vaksinen mot H1N1-viruset.

Man skal i følge svenske forskere nå passe seg mot å blande tran, omega 3 og andre fettsyrer med det potensielle viruset. Dette skal i følge forskerne bryte ned immunforsvaret, mer enn det hjelper kroppen å holde seg frisk. Hva blir det neste? Må vi slutte å spise fisk pga av faren for kvikksølv? Svineinfluensaen kan sikkert begrenses en god del om man følger en del enkle råd, hvor mange av de allerede finnes på denne nettsiden, men panikken mot sykdommen bør begrenses i stor grad. Hvorfor hauses det opp i media at enda en person i risikogruppen dør av svineinfluenssa, når det ikke blir nevnt med en setning om hvor mange som har mistet livet av vanlig influensa?

WHO og FHI anbefaler medisinen Tamiflu for de som er i risikosonene, og leger og myndigheter gir nå bort legemiddelet uten resept hvis du har bruk for det, og mer enn 100.000 pakninger er allerede gitt ut til den norske befolkning. Salg av munnbind og desinfekterende midler har gått i taket i høst, men viktigere er noen enkle tips. Hold deg frisk, spis frukt, mosjoner, ta vitaminer og før en generell god hygiene så er du langt på vei skjermet for farene ved svineinfluensa.