Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensaen nedjusteres

Ny informasjon fra Folkehelseinstituttet viser at antall personer som forventes å bli smittet av svineinfluensa, har blitt nedjustert fra omtrent 1,4 million nordmenn til omtrent "bare" 930.000. De som anslås å bli lagt inn på sykehus er nedjustert fra ca. 14.000 personer det vil si 1% av de som blir smittet, til ca. 6.000 personer eller 0,6% av de smittede. Dette er gode nyheter for de som i lang tid har gått rundt å fryktet å bli smittet av svineinfluensa eller H1N1-viruset.

Det har også blitt justert hvilke symptomer som skal ansees som viktige for å kunne fastslå om man er smittet av svineinfluensa. Det vil bli lagt vekt på feber om den er over 38 grader, vanlige plager som hodepine og muskelsmerter, problemer i luftveiene og da også hoste. Det blir ikke lenger mulig å få stilt diagnose på telefon, og man må derfor oppsøke lege for å ta ordentlige tester. Mange av de som ble diagnosert på telefonen hadde ikke blitt smittet av viruset, og ble unødvendig hjemme i frykt for spredning.


Sykdommen er langtfra ufarlig selv om disse nyhetene kommer, men det er gode nyheter. Etter all kritikken av media som hauset opp svineinfluensaen i sommer, er det nå godt å se at myndighetene og i denne omgang folkehelseinstituttet tar ansvar og nedjusterer tallene sine. Alt tyder sålangt på at de som har hatt sykdommen opplever den som en mild forkjølelse.  Ta uansett disse enkle forholdsreglene for å unngå smitte, og fortsett å tenk på immunforsvaret ditt så skal du klare deg greit uten å få svineinfluensa.