Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa og frykt

svineinfluensaHvert år dør 200.000 mennesker av tuberkolose, men ingen slutter å røyke eller spytte på offentlige steder av den grunn. 5 millioner mennesker er smittet av HIV, men fortsatt bruker ikke alle kondomer. Men hva skjer nå? Folk med masker kan etterhvert sees overalt, skoler skal muligens stenges, kinoer og teater skal stenges. Problemet er vel ikke svineinfluensaen, men frykten for svineinfluensa.

Sykdommen som startet i Mexico ble fort en pandemi, og har spredd seg snart over hele verden. Det er nok frykten for å dø av denne sykdommen som plager de fleste, selv om de vet at sjansen er mindre enn ved en vanlig influensa. Men når dødstallene som øker møter deg på forsiden av aviser hver eneste dag, blir man påvirket. Er det egentlig så farlig, eller spinner avisene videre på dette kun for å selge mer aviser i en tid hvor papiravisene sliter økonomisk?

WHO sier nå at så mange som 2 milliarder mennesker kan få svineinfluensa over de neste 2 årene. En viss prosentdel av disse igjen vil dø, som en naturlig del av sykdommen. De som er i risikogruppen er i hovedsak; gravide, mennesker med kroniske lidelser som astma og diabetes. Hva gjør så frykten med folk flest?

En god del mennesker vil kanskje slutte å røyke på grunn av dette. Nedsatt lungefunksjon er jo en av grunnene til at svineinfluensaen kan være farlig. Dette kan slå positivt ut for samfunnet, da røyking som alle vet ikke er bra. En litt verre ting er at en del mennesker nå venter med å få barn, fordi de ikke ønsker å være gravide mens sykdommen herjer. Dette kan påvirke samfunnet på en helt annen måte.

Det er skrevet mye om hvordan man skal unngå å bli smittet av H1N1 viruset, men man får prøve å fortsette å leve videre. Vask hendene ofte, spis sunn mat, mosjoner 3 ganger i uken, ta vitamintilskudd og bygg opp immunforsvaret. Husk at det ikke enda er meldt om et eneste dødsfall i Norge, selv etter alt skriveriet som har vært om svineinfluensa i media. Husk dette!