Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa vaksine

svineinfluensaDet nye H1N1 viruset eller svineinfluensa fortsetter å herje over Norge i den vanligvis influensafrie sommeren. Dette skaper en usikkerhet på hva som da vil skje når vinteren kommer. Det som ser ut til å være det største problemet nå, er at bedrifter kan bli rammet ettersom det kan bli mye sykefravær samtidig. Man anbefales jo å bli hjemme i 7 dager om man blir smittet av svineinfluensa.

Vaksiner er normalt sett den beste måten å unngå forkjølelser og influensaer. Det kan nå være smart og også ta en vaksine mot vanlig influensa. Denne beskytter ikke mot H1N1, men kan hjelpe noe på sykefraværet som blir skapt av svineinfluensaen.

Det er laget en oversikt over hvilke grupper som først skal få vaksine mot svineinfluensa, når denne blir klar i begynnelsen av september. De som blir ansett som mest utsatt, og derfor blir de som først får vaksinen er; Gravide kvinner, ansatte i helsevesenet, personer med kroniske lidelser som for eksempel astma og personer som av forskjellige årsaker lettere blir smittet av forkjølelse og influensa lignende sykdommer.

I Norge blir det brukt 650 millioner kroner på 9 millioner vaksiner. Denne må nemlig bli tatt 2 ganger av hver person. Det ser ut som at det blir fastlegene rundt i landet; som får ansvaret for å dele ut vaksinen til befolkningen, men også sykehus blir tildelt vaksinen.

Etter at alle som er prioritert har fått, vil resten av befolkningen også bli injeksert. Man håper at dette skal dempe spredningen av svineinfluensa, selv om enkelte mener at dette er helt unødvendig, og at sykdommen er såpass enkel at vaksinering er sløseri med penger.