Alt om Svineinfluensa

Her finner du nyttige tips om svineinfluensa og hva du kan gjøre for å forhindre sykdommen. Les om risikogruppene og annet du kan ha bruk for å lære om svineinfluensa.

Svineinfluensa på Norway Cup

Norway Cup trues med å måtte avlyse hele arrangementet på grunn av flere tilfeller av svineinfluensa. Verdens største fotballturnering følger de siste tilfellene av svineinfluensaen tett, ettersom mange krever at turneringen må stoppes i frykt av spredning av viruset. I områder hvor mange mennesker er samlet, som Norway Cup, er det større sjanser for at sykdommer som svineinfluensa blir spredd utover.

Ettersom det fortsatt snakkes om å stenge skoler til høsten, vil det egentlig ikke være så merkelig om de velger å avlyse Norway Cup. Om det skulle komme mellom 5 og 10 nye tilfeller av svineinfluensa i morgen, regner jeg med at det vil bli krisemøter og en avgjørelse må bli tatt.

Tror egentlig ikke de tør å ta sjansen på å fortsette om så skulle skje, siden man egentlig ikke helt vet farene med svineinfluensa enda. Den er sannsynligvis rett så ufarlig, men hvem tør å stå ansvarlig for 30.000 barn og ungdommer, når de ikke vet konsekvensene helt sikkert.

Det er litt synd at den største opplevelsen for ungdom som spiller fotball, skal bli ødelagt av en pandemi, men den blir vel i så fall ikke ødelagt av pandemien, men heller av at avisene ikke har så veldig mye annet å skrive om nå på sommeren. Ok svineinfluensa er ikke ufarlig, men det begrenses vel til kronisk syke, som også er utsatte ved vanlige forkjølelser. Overvektige skal også være i risikogruppen sies det i media, men alle som ikke jogger hver dag og spiser 5 grønne hver dag, har vel en større sjanse generelt for sykdom.

La oss håpe at fotballeventyret på Ekeberg får fortsette, og at det ikke blir ødelagt av en eventuell spredning av mer svineinfluensa.